Wat zijn de voordelen van een zijden kussensloop?

Wat zijn de voordelen van een zijden kussensloop?

Zijde is de ultieme luxestof! En terecht. Het heeft zo veel goede eigenschappen dat je eigenlijk bijna geen reden kan hebben om geen zijden kussensloop te kopen.

 

Bescherm je huid en haar

De natuurlijke eiwitten, aminozuren en antioxidanten die in zijde aanwezig zijn beschermen huid en haar terwijl je slaapt. Een zijden kussensloop absorbeert geen vocht, in tegenstelling tot katoen, waardoor de natuurlijke vochtbalans behouden blijft. Hierdoor zorgt zijde ervoor dat de huid niet uitdroogt waardoor deze soepel blijft en rimpels tegengegaan worden. Een droge huid is namelijk een van de belangrijkste redenen van beginnende rimpels. De gladde stof zorgt voor minder wrijving, wat ook de vorming van rimpels en talgproductie tegengaat.

Want ja, je leest het goed, zijde is ook goed voor mensen die gemakkelijk last hebben van acne of een vette huid. Wrijving zorgt namelijk voor extra talgproductie. Ruwere oppervlakken absorberen naast vocht ook gemakkelijker vuil, wat dus niet bijdraagt aan een gezonde huid. Dankzij het gebruik van een zijden kussensloop moet je daar al niet mee inzitten!

Niet alleen de huid maar ook het haar haalt veel voordelen uit het slapen op een zijden kussensloop. Doordat de zijde geen vocht absorbeert, zorgt de zijden kussensloop ervoor dat je haar gezond, glad en glanzend blijft! Gedaan met dof, 'ontploft' haar. Zeker voor mensen met krullen is dit een natuurlijke oplossing voor mooi glanzende, soepele krullen.

 Zijden kussenslopen

Hypoallergeen

Buiten de beschermende eigenschappen voor huid en haar, is zijde ook nog eens van nature hypoallergeen. Wat het dus een perfecte stof maakt voor mensen met allergieën en een gevoelige huid. Huisstofmijt maakt geen kans in zijde! Ga dus met een gerust hart gaan slapen.

 

Benieuwd naar de verschillende soorten zijden kussenslopen die we hebben? Hier kan je onze zijden kussenslopen in wit, blush en donkergrijs terugvinden.

 

  |  

Meer berichten